Lite blandat

Hej! 
I dag har jag varit på jysk med mamma och handlat en luftmadrass och pump. Nästa helg åker nämligen min konfagrupp på hajk och jag hade ingen riktigt bra luftmadrass eller pump. Hittade också min kamera i går kväll och laddade över bilderna till datorn. Testa kameran lite idag och hittade en svartvit funktion! :D Dock blev det väll mest bilder på mig själv när inte Trisse ställde upp som modell längre (han gömde sig under mitt överkast....) xD Började läsa lite på en ny bok och tittade igenom lite gammla bilder från kameran också. Nu väntar mamma på att jag ska skriva klart så att vi kan titta på ett avsnitt av PLL, så får väll sätta punkt för skrivandet. 
London 2011
"ooo titta man kan ta svartvita bilder!"

Äntligen fredag!!! :D

Hej!!! 
Nu är det äntligen fredag :D Efter skolan idag träffade jag en kompis på stan och vi gick i lite olika affärer och satte oss på bryggan vid operan och solade :) Riktigt gött!! Nu har jag kommit hem och landat i mitt rum. Ska nog snart gå ut på en promenad i det fina vädret :) 
Hejsvejs!

Torsdag=snart fredag :D

Hej!! 
Idag har jag varit i skolan och haft matte, no och hemkunskap, mina favoritämnen :D På hemkunskapen lagade vi lax och nuddlar med någon soyasås till och det blev jättegott!! När jag kom hem satte jag mig med datorn framför tvn och kombinerade facebook med ett avsnitt av H2O xD När pappa kom hem drog jag med honom ut på en promenad och nu har vi kommit hem igen. Just nu tittar jag på ännu ett avsnitt av H2O och chattar med en kompis på skype :) Känner för en hiss och en diss idag, dagens hiss går till killen som öpnnade spårvagnsdörren när jag kom springandes till hållplatsen och gjorde så att jag hann med! Kommer typ inte på något att dissa... (ett bra tecken i och för sig kanske xD) Så hissar två saker i stället. Dagens andra hiss går till att vi inte har några läxor till imorgon WIHO!!!!
Nej nu ska jag fortsätta titta på tvn istället och bara njuta av att inte ha något plugg! 
Hejsvejs :) 

En vanlig men bra dag

Hej!
Idag har jag varit i skolan, kommit hem och suttit vid datorn, tittat på tv och spelat tv-spel. Ganska slapp dag, men väldigt skönt att bara ta det lugnt :)

 

Idag är det 77 dagar kvar tills vi åker till spanien :D 

Hittade potatischips med väldigt fint namn i Spanien förra året ;) 

Bad :D

Hej!!
Idag har jag jobbat med skolarbete och badat på valhalla med Lisa, Nicki och Jenca :D Vi hade askul på badet och vi passade på att basta och bada i bubbelpoolen när vi var där. Nu har jag hunnit hem och sitter och tittar på en serie på netflix. Om en stund ska jag gå till spårvagnen och åka till konfan :) 
Hinner inte blogga så mycket mer nu :( 
Ha det gött.
 
Fina vänner i väntan på att få bada :) 

Film och bakning!

Hej!!
Idag har jag tittat på film och bakat vaniljbullar i skolan, ganska soft! Vi såg filmen kronjuvelerna och den är ganska okej, hade dock sett den inan så det var lite segt. På bakningen bakade jag och Lisa tillsamans och Nicki och Jennica tillsamans. När jag kom hem åt jag nudlar och hoppade studsmatta, dock inte samtidigt xD Nu sitter jag och snackar med en kompis på skype och fixar lite bilder. 
Jaja en ganska soft men bra dag, är dock ganska trött ändå. 
 
Lite bilder från dagen :) 
 
 
Det var sjukt varmt i hemkunskapsalen!!!

Slappdag nummer 2

Hej!
Är redigt förkyld idag också men känns ändå dom om jag är på bättringsvägen. Har gått en promenad, titta på film, ätit glass på altanen och borstat Trisse i solen. Nu ska jag och mamma titta på ett avsnitt av PLL.
Trevlig söndag :)

Snuvig lördag :(

Hej! 
När jag vaknade i morse hade förkylningen blivit ännu värre. Så idag blir det mest titta på film pch spela tv-spel. Det är jättefint väder ute så jag gick en kort promenad i solen och fick lite frisk luft. Har inte kunnat jogga sedan i måndags på grund av förkylningen så det är lite segt :( Nu sitter jag och tittar på en film på netflix, den heter boys and girls och är en romantisk komedi. Har snart sett en halvtimme och än så länge är den helt okej. Känner att detta blev ett ganska tråkigt inlägg, men är ganska krasslig så orkar inte göra något speciellt typ. Men tv-spel och film är inte helt fel det heller :) 
 
En gammal bild på mig och min kisse :) 

Tack och lov att det är helg!

Hej!
Nu har jag äntligen kommit hem och landat i soffan med myskläder. Sitter och snörvlar och dricker oboy och bara har det allmänt gött! Njuter förstås också av att det är fredag! Är ganska trött och förkyld men annars så har dagen varit bra. Nu återstår bara fredagsmys, let's dance och ha det soft. 
 
Gammal bild från när jag och Lisa var och åkte skridskor  :) 
Bild tagen av Lisa 

Freeeeedag!! :D

Hej!
Idag har jag varit i skolan och gått å handlat mat på donken xD Vi slutade ganska tidigt idag men jag har utvecklingsamtal 15:15 så sitter i skolan å väntar. Fördrev tiden lite med att traska ner på stan och käka lite. Just nu sitter jag och "leker" med min badass leksak från min happy meal och vänar på att klockan ska bli kvart över xD Och nej, jag är inte 8 år men jag har tråkigt och fördriver tiden lite bara xD
Jaja, ha det gött!


En liten groda :)

Hej hej!
Kom precis hem från en kvällspromenad, stötte på en groda på vägen :D Sitter och slötittar på fuskbyggarna och funderar på att gå å lägga mig snart.
Ha det gött och sov gott!


Snart fredag :)

Hej!! Nu har jag kommit hem från skolan och hunnit titta lite på Simpsons. Tidigare idag hade vi ett kemiprov som handlade om organsik kemi och jag, som för tillfället är ganska förkyld satt och nös mig igenom halva provet... Och när jag äntligen slutat nysa så fick jag hicka xD Japp, så störande var jag på provet idag....... Hahaha nej men tyckte lite synd om mina klasskompisar. Annars har det varit en ganska soft dag, spelade fotbollspel (ni vet ett sådant där bord med pinnar som man snurrar) för första gången på lunchen idag och gjorde två mål på ganska kort tid :D Där kan man snacka om nybörjartur xD... Förövrigt har jag traskat runt i mina nya skor hela dagen och det ledde till en redigt röd lilltå :( Glömde min nyckel hemma i morse också men pappa var supersnäll och cyklade förbi skolan och lämnade den så jag kom in i mitt skåp (och hem så småningom....)!! Så dagens hiss går absolut till pappa som kom cyklandes i regnet med mina nycklar! Dagens diss går till min röda tå och att jag glömde nycklarna. Det är skönt att det är fredag i morgon och som dessutom är en kort dag :D Och på måndag å tisdag har vi elevensvaldagar på högstadiet så vi ska kolla på film, baka och bada hela dagarna :D!! Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så att vi kan titta på PLL (pretty little liars) tillsammans! :) Kramis :)

Fysik snart!

Hej! Nu har vi haft kemiprov och mattelektion så känner mig ganska slutkörd i hjärnan xD Nu ska vi ha halvklass i fysik men det ska bli kul :) Sitter i korridoren med Ellen å Tilda och väntar på att lektionen ska börja.


Det kom ett paket på posten...

...Och i paketet låg mina nya skor! :D


Vår=plugga utomhus :)

Hej!
Nu har jag kommit hem från skolan och pluggat lite kemi. Ska nog plugga lite till sedan men tar en paus nu :) Idag har det varit soligt och skönt så jag och några fler satt ute och läste på NOn. Har inget annat planerat i eftermiddag, kanske blir en joggingtur lite senare.
 

Puuuust!

Hej!
Nu har jag kommit hem efter en joggningrunda. Hade håll hela vägen så det var lite segt men annars gick det bra :) Spurtade sista backen upp så är helt slut nu xD Nu ska jag hoppa in i duschen å sedan platta håret :) Tänkte också beställa ett par skor från footway ikväll! :D

Ha det gött!


Måndag=skola!

Hej!!
Nu har jag kommit hem från skolan och hunnit äta lite. Segt att helgen är slut men för att vara en måndag så har dagen ändå varit bra :) Fick möjlighet att städa skåpet på svenskan idag så det var asgött att få det gjort! Började på ett nytt alster på syslöjden också. Ska sy en hoodie a la Lisa :) Nu har i alla fall mjukisbyxorna åkt på och jag sitter i soffan framför tvn och bara latar mig, funderar på att se någon film på netflix :) Japp japp så gött har jag det! Ska nog försöka dra mig ut och jogga lite senare i eftermiddag om det inte börjar regna igen :/ Kom på att jag vill göra en hiss och en diss idag :D Dagens hiss: Att det fanns bannaner i uppehållsrummet på lunchen. Dagens diss: Att bussen var proppfull med massa småbarn hela vägen in till stan!

Så då var det sagt xD

Ha det gött!


Schackrutor

 
Hej!
Här kommer ett recept på goda schackrutor! 
Det blir ca 30 stycken.
 
Ingredienser deg 1
4 1/2-5 dl vetemjöl 
drygt 1/2 dl socker
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
 
Ingredienser deg 2 
4 1/2-5 dl vetemjöl 
drygt 1/2 dl socker
200 gram smör
ca 1 1/2 msk kakao
 
Gör såhär:
Börja med att göra deg 1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Dela smöret i små bitar och "knåda" ihop med de torra ingredienserna till en smidig deg. Gör sedan deg 2. Blanda mjöl, socker och kakao i en bunke. Dela smöret i små bitar och "knåda" sedan ihop med de torra ingredienserna till en smidig deg. Låt båda degarna vila i kylskåpet i ca 30 minuter. 
Dela degarna på mitten så att du total har fyra degklumpar. Rulla degklumparna till fyra lika långa "korvar" och lägg dom i ett "schackmönster". D.v.s en vit och en brun där nere och sedan en vit på den bruna och en brun på den vita i nästa lager. (se bilden xD). Skär sedan kakorna i lagom tjocka skivor, lägg på en plåt och tryck till dom något med fingrarna. Grädda kakorna i cirka 15 minuter i 180-190 grader. 
Lycka till! 
 
 

Cookies med smak av choklad och kaffe!

Hej! 

Här kommer ett recept på ett par goda och enkla kakor :)

Ca 30 stycken normalstora
Ingredienser:
200 g smör
2 dl råsocker
2 dl florsocker
2 ägg
6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
3 tsk kaffe (jag tog espresso)
150 g choklad (jag använde ljus blockchoklad)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda socker och smör krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör runt. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda tillsist i chokladen (hackad eller riven) och kaffet. Klicka ut små bollar på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 10-12 minuter.

Lycka till!

 


Gooood morgon!

Hej!
Tyvärr så glömde jag blogga igår, men ni får lite uppdatering om vad som hände igår idag istället :) I alla fall, igår åkte jag och mamma å shoppade en sväng, hittade en superbra tårtkupa som vi köpte direkt! Förutom det så köpte vi inget speciellt. Efter shoppingrundan åkte vi hem och åt lunch och sedan så slappade jag mest hela eftermiddagen å kvällen (superskönt!) Idag har jag inte så mycket planer, ska baka lite och blir nog en joggingrunda med pappa. Men annars väntar en ganska soft söndag. Nej nu ska jag masa mig upp ur sängen och äta lite frukost :)
Ha det gött!


Fredag!! :D

Hej!!
Idag har jag varit i skolan och nu är jag med Tilda hos frisören :) Just nu klipper frisören hennes lugg, ser ut å bli jättefint :) När Tilda är klar ska jag åka hem och bara softa, det är ju faktiskt fredag :D Får se om jag och pappa ger oss ut på en joggingrunda senare i eftermiddag. 
Ha det gött!

Vandrande köttbulle...?

Hej!!
Nu har jag kommit hem från skolan och tittat på ett avsnitt av pretty little liars med mamma. På hemkunskapen idag lagade vi potatismos och stekte köttbullar. Så just nu luktar mina kläder och mitt hår jättemycket stekos och köttbullar. Så här går jag runt som en vandrande köttbulle xD Nu ska jag baka en sats med schackrutor (nomnom) som jag lägger ut recept och bild på sedan :) 
Ha det gött så länge!
//Den vandrande köttbullen

Raaaaaast!

Hej hej!!
Sitter i korridoren och väntar på att hemkunskapen ska börja med Lisa, Ellen å Tilda. Vi har precis haft matteprov och i alla fall jag är rätt så lättad och glad att det är över just nu :D
Ha det gött!

En vanlig dag i skolan

Hellu!!!!
Idag har jag joggat och varit i skolan. Just nu väntar jag på att mamma ska se klart ett program på tv så att vi kan titta på pretty little liars tillsmans. Längtar sjukt mycket till sommaren! Om 91 dagar åker jag till spannien med mamma, pappa och Lisis :D Men det är ett tag kvar tills dess :/ 
Ha det gött!
 
Bild från när vi var i Spanien förra året.

Rast med tjejerna :D


Pustar ut...

Sitter i soffan och pustar ut efter en jobbig joggingrunda.... Jag och pappa utökade vår joggingtur med en halv kilometer å det kändes. Men nu ska jag kolla på finalen av kändishoppet på tv :D Ha det gött!

En vanlig men bra tisdag :)

Idag skiner solen i göteborg och då åker brillorna på :)

Hellu!
Nu har jag kommit hem från skolan och mamma håller på å lagar pannkakor till mig :D LYX! Idag har jag inte gjort något särskilt direkt, har varit i skolan och åkt bussen hem typ :P I kväll ska jag iväg på konfa och den här veckan är det jag som har ansvar för fikat :D Jag och mamma har bakat schackrutor som jag ska ta med. Nu ska jag snart äta och kolla på ett avsnitt av pretty little liars med mamma :)
Ha det gött!


Bloggdesign och fina kompisar :)

Hej!
Idag har jag varit i skolan en stund och på vägen hem tog jag, Tilda, Nicki och Jenca sälskap och köpte lite fika.
När jag kom hem åt jag linsbiffar och potatismos och så hade mamma köpt jordgubbar så det blev jordgubbar och vispgrädde till efterätt :D Efter det satte jag mig vid datorn och fixade lite med designen på bloggen och redigerade några bilder :) Nu väntar jag på att pappa ska komma hem så att jag kan ta med honom ut på en joggingtur. 
 
På bussen med Jenca, Nicki och Tilda
Maaaaaaat :)
 

Renovering på g!

Tjo!
Jag har inte bloggat på ett tag, men nu ska jag nog börja igen :) Idag har jag ändrat på bloggens utseende lite fram och tillbaka men är inte riktigt nöjd än. Får se när jag fixar till det.
Nu ska jag ut på promenad med pappa i det fina vädret :D
Ha det gött!
Kramis Lisa
Sådan far, sådan dotter xD ;)

RSS 2.0